Οθέλλος, Τζιουζέπε Βέρντι

Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος σε συνεργασία με το Croatian National Theatre in Rijeka - Opera & Ballet

Τετάρτη 19 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου
Ώρα 19:30

Κύκλος | Όπερα

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Βραβευμένη ως η Καλύτερη Παραγωγή Όπερας (Croatian Theatre Biennial Award) για τις καλλιτεχνικές περιόδους 2015/16 και 2016/17, η κορυφαία όπερα Οθέλλος του Τζιουζέπε Βέρντι, παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Όπερα του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η όπερα σε τέσσερις πράξεις, βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε λιμπρέτο του Αρρίγκο Μπόιτο και σε σκηνοθεσία και δραματουργία του διάσημου κροάτη σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα Marin Blažević, αποδίδει μουσικά την ιστορία του μαύρου κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγού της Δημοκρατίας της Βενετίας Οθέλλου, ο οποίος πέφτει θύμα του μίσους ενός από τους αξιωματικούς του, του Ιάγου. Ο τελευταίος με δόλο πείθει τον Οθέλλο ότι η σύζυγός του, Δυσδαιμόνα, τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα…
Το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο ο Βέρντι αποδίδει την υπόθεση, τόσο με την οικονομία των μέσων της μουσικής του όσο και με την εκρηκτική της δύναμη. Οι πλήρεις και ιδιαίτεροι χαρακτήρες, οι συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουν, οι επιθυμίες, οι αμφιβολίες, τα αδιέξοδα και οι αντιδράσεις τους σκιαγραφούνται υποδειγματικά και με μοναδική ακρίβεια, κάνοντας την προτελευταία όπερά του, και για πολλούς την καλύτερη, ένα μνημείο του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία και Δραματουργία: Μάριν Μπλάζεβιτς
Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Σέλμα Μπάνιτς
Σκηνικά και Φωτισμοί: Ντάλιμπορ Φούγκοσιτς και Άλαν Βούκελιτς
Κοστούμια: Σάντρα Ντέκανιτς
Διευθυντής σκηνής και δραματουργίας: Κάτι Μάουντλιν
Ορχήστρα, Χορωδία και Μπαλέτο του Κροατικού θεάτρου της Ριέκα
Διεύθυνση χορωδίας: Matteo Salverini
Συμμετέχει το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου – Γιάννης Κιαγιαδάκης


Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ.

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης