Πλάτανος

Στο κέντρο της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, κάτω από τη σκιά ενός πλατάνου, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.


Στο κέντρο της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, το Café - Restaurant “Πλάτανος” συνεχίζει την ιστορία της Λότζια, του παλατιού των Δόγηδων, του σημερινού Δημαρχείου.

Εκεί, την περίοδο της ενετοκρατίας, λάμβαναν χώρα συναντήσεις πολιτικών και πολιτών, οι οποίοι συζητούσαν για διάφορα οικονομικά, εμπορικά και πολιτικά θέματα, που τους απασχολούσαν.

Έτσι και σήμερα, στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, κάτω από τη σκιά ενός πλατάνου, οι σημερινοί πολίτες συζητούν για τα καθημερινά ζητήματα της πόλης και της ζωής τους, απολαμβάνοντας τον καφέ, το γεύμα ή το ποτό τους.

Στην κουζίνα του Πλατάνου ετοιμάζονται παραδοσιακά και κλασικά εδέσματα για κάθε γευστικό γούστο, πάντα με τα αγνότερα τοπικά προϊόντα, ενώ μεγάλη ποικιλία ποτών και αφεψημάτων συνοδεύουν την καλή διάθεση των θαμώνων.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε τον έντονο παλμό της πόλης του Ηρακλείου, την εμπειρία του τοπικού πολιτισμού και της φιλόξενης κουλτούρας, σε ένα ιστορικό και μοναδικό περιβάλλον