Νέο σύστημα SeaAccess στη Δημοτική Ακτή Καρτερού, από τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Σε λειτουργία τέθηκε το νέο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία, στη Δημοτική Ακτή Καρτερού

Σε λειτουργία τέθηκε το νέο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία, στη Δημοτική Ακτή Καρτερού, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλας Αρχοντάκη - Καλογεράκη και του Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη.
Πρόκειται για ένα νέο, αυτόματο αμαξίδιο, το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο που είχε τοποθετηθεί στη ίδια παραλία από το 2017, με στόχο να μπορούν τα ΑμεΑ να το χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια και ευκολία κατά τις ώρες λειτουργίας της δημοτικής παραλίας «Ακτή».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: «Τοποθετούμε σήμερα το νέο και βελτιωμένο SeaAccess στην Δημοτική Ακτή  Καρτερού, προκειμένου να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα που θέλουν να χαρούν τη θάλασσα. Λάβαμε υπόψιν μας κάποια προβλήματα που υπήρχαν με την προηγούμενη εγκατάσταση, τα οποία και διορθώσαμε, ενώ θα προβούμε άμεσα  και στις σημειακές παρεμβάσεις τις οποίες μας υπέδειξε ο Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης. Η προσπάθεια μας να καταστεί το Ηράκλειο περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο για τα ΑμεΑ είναι διαρκής και ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Χρειάζεται βεβαίως πολύ δουλειά ακόμα. Στον Δήμο Ηρακλείου είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο, όπου όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και θα έχουν πρόσβαση στα περισσότερα σημεία της».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, αφού ανάφερε ότι το συγκεκριμένο σύστημα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τους χρήστες όσο και για τους συνοδούς τους, σε δήλωσή της τόνισε: «Η βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλες τις δομές της ΔΕΠΑΝΑΛ, εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίσαμε το συγκεκριμένο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ, προσφέροντας στους λουόμενους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, τη δυνατότητα της άνετης και ασφαλούς πρόσβασης στη θάλασσα. Αφού ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα, θα ήθελα να απευθύνω και μια έκκληση προς όλους τους λουόμενους, να σεβαστούν και να προστατέψουν το SeaAccess έτσι ώστε να είναι πάντοτε διαθέσιμο στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.».